Sunday, July 14, 2013

Day 44

These days I'll show you varieties of food that I cooked for my birthday party back in November. I wanted to do something different for my birthday not the usual buffet , something tasty , easy and quick to cook. My advice for those who want to cook for a party, an occasion or holidays make a list of food you'll need to cook/bake , shop them 2-3 days before and start cooking a day before. Don't leave anything for the day you'll have your guests. I had my guests at home and was running in the kitchen. Never again. Next time I'll know and will be more organized.
Τις μέρες που μας έρχονται θα δείτε ποικιλία φαγητών που μαγείρεψα για το πάρτυ των γενεθλίων μου τον περασμένο Νοέμβριο. Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, δεν ήθελα να φτιάξω τα κλασσικά που σερβίρονται στα μπουφέ, κάτι νόστιμο, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του. Η συμβουλή μου για όσους θέλουν να μαγειρέψουν για κάποιο πάρτυ, κάποιο γεγονός ή κάποια γιορτή πρώτα φτιάξτε την λίστα φαγητών που θα φτιάξετε, μετά τα υλικά και τέλος ψωνίστε τα 2-3 μέρες πριν ξεκινήσει το μαγείρεμα. Ξεκινήστε το μαγείρεμα 1 μέρα πριν, μην αφήσετε τίποτα ή αφήστε κάτι γρήγορο να το φτιάξετε την ίδια μέρα. Είχα άσχημη εμπειρία διότι δεν οργανώθηκα πολύ σωστά έτσι οι καλεσμένοι με βρήκαν να τρέχω στην κουζίνα. Ποτέ ξανά . Την επόμενη φορά θα οργανωθώ καλύτερα.

My idea was cook dishes from different countries, so I printed the flags of each country (few of them were incorrect in few dishes), printed a menu with food/dessert/beverages we had.
Η ιδέα μου ήταν να μαγειρέψω πιάτα από διάφορες χώρες, εκτύπωσα τις σημαίες από κάθε χώρα (έκανα κάποια λάθη στις χώρες δημιουργίας των φαγητών), εκτύπωσα το μενού με τα φαγητά/επιδόρπια/ποτά που θα είχαμε εκείνη την μέρα.

A dish is already published in the blog, corn dogs with American flag on them .
Ένα πιάτο που έφτιαξα για το πάρτυ έχει δημοσιευτεί ήδη στο μπλογκ, τα corn dogs που έχουν την Αμερικάνικη σημαία πάνω τους.

 Second dish was Greek cheese, feta  with olive oil and oregano . You may serve it with bread.
Το δεύτερο πιάτο είναι Ελληνικό τυρί, η φέτα με ελαιόλαδο και ρίγανη, Μπορείτε να το σερβιρετε με ψωμί ή παξιμάδι που φτιάχνουμε τα ντάκος.

No comments:

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts with me.
Kisses, Julia.